Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Tapahtumakalenteri

Pitsiviikon aikaan RaumallaLauantai  18.7.2020 - Perjantai 24.7.2020

Vaikka kesän nypläystapahtumat ehdittiin jo perua ja Rauman 50. pitsiviikko kaikkine juhlavuoden tapahtumineen siirtää ensi vuoteen, jotain pitseihin liittyvää on sittenkin tarjolla! Kannattaa suunnitella kesäretkeä pitsiviikon aikaan Raumalle!

 

Rauman museossa Marelassa on esillä uusi pitsinnypläyksen historiaan liittyvä näyttely. ?Thellasta pitsiviikkoon ? pitsinnypläys Raumalla 1890 ? 1970 -luvuilla? -näyttely esittelee raumanpitsin vaiheita 1900-luvulla ja on jatkoa viime vuoden 1800-luvun pitsihistoriikille. Ehdottomasti näkemisen arvoinen! Esillä on paljon suuria ja komeita töitä, runsaasti pitsiä hienosti esille laitettuna. Näyttely jatkuu kesän jälkeenkin ensi kevääseen asti.

 

Marelassa on samaan aikaan toinenkin kädentaitoihin liittyvä näyttely ?Kirjontaa ja kodikkuutta ? biedermeyersalonki raumalaiseen tyyliin?, missä esitellään lisäksi aikakauden suosittua käsityöharrastusta, kirjontaa.

 

Poselliin rakentavat Pitsikeskus Emelia ry ja Kalevalaiset naiset kansallispukuja, tykkimyssyjä ja niiden pitsejä esittelevän näyttelyn, joka on auki lauantaista 18.7. alkaen viikon ajan. Esillä on mahdollisesti myös muita Emelian jäsenten nypläystöitä. Näyttely on auki lauantaina ja sunnuntaina klo 10-15 ja arkipäivinä klo 10-18. Lauantaina 18.7. klo 15 on Emelian keväältä peruutunut vuosikokous, minne puheenjohtaja Kirsi-Marja Siltavuori-Illmer toivottaa kaikki emelialaiset mukaan. Maanantaina 20.7. klo 17 kokoontuvat kansallispukujen tuulettajat Posellilla ja siirtyvät sieltä kulkueena Helsingintorille nyplääjäpatsaan luo, missä on pukujen tarkempi esittely.

 

Pitsiviikkoa vietetään tänä vuonna digiaikaan sovitettuna. Rauman kaupungin Pitsiviikon nettisivuilla mainostetaan ?Pitsiviikko Live ? Yhdeksän festivaalipäivää yhdeksässä tunnissa?. Rauman Pitsiviikko on tänä vuonna yhdeksäntuntinen livelähetys Mustan pitsin yönä 24.7. eli tasan kuukauden kuluttua.

 

Nopein nyplääjä -kilpailu järjestetään myös tuolloin perjantaina 24.7. klo 17 kutsukilpailuna ja se nähtäneen ainakin osittain tuossa Pitsiviikko Livessä. Seuraa tapahtumia ja tunnelmia sivulta https://www.pitsiviikko.fi/pitsiviikko-live/

Tapahtuman kotisivut